Красен Кралев ще открие европейското по футзал за глухи

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще бъде гост на официалното откриване на Европейското първенство по футзал за глухи, на което България е домакин.

Церемонията ще се проведе утре, 19 ноември, от 15:00 часа в столичната „Арена Армеец”.

Шампионатът, в който участие ще вземат 16 отбора при мъжете и 14 при жените, се организира от Спортната федерация на глухите в България с активната подкрепа на Столична община и БФС и е под патронажа на Министерството на младежта и спорта.

Българският отбор е сред фаворитите за участие във финала. Тимът ни, ръководен от треньорите Борислав Фердинандов и Иван Стоилов, проведе два подготвителни лагера – единият край морето, а другият в Национална спортна академия.

„Смятам, че сме подготвени отлично за предстоящите мачове. Събрахме колкото се може повече информация за съперниците ни в груповата фаза – Франция, Италия и Белгия, като от това, което видяхме, смятам че нашият отбор не би трябвало да срещне големи трудности в първата фаза. Съставът ни е от 14 играчи, които през последните седмици играят в държавното първенство по футзал и до момента сме на 4-то място в класирането след 2 победи и 1 загуба”, сподели Борислав Фердинандов.

Въпреки травмите на Иван Антов, Владимир Станчев и Иво Бошнаков тримата ще вземат участие още в утрешния двубой срещу Франция на обезболяващи инжекции. И тримата имат огромно желание за изява и въпреки болежките ще стиснат зъби, за да играят.

„Говорим с футболистите ежедневно, най-вече от психологическа гледна точка, защото в отбора има нови момчета и е възможно да има известно притеснение у тях. В състава са и по-опитните футболисти, които имат много мачове с националната фланелка и участваха на Европейското първенство през 2010 и на Световното през 2011 година. Последният лагер се готвихме двуразово като от днес ще концентрираме изцяло вниманието си към предстоящата среща с Франция”, коментира Иван Стоилов.

Щабът на българите се състои от двамата треньори, двама рехабилитатори и един лекар. От Българския футболен съюз ще бъдат командировани част от елитните ни съдии, които ще ръководят мачовете от Европейското първенство, а от УЕФА също ще изпратят рефери.

България ще играе в първия мач от шампионата, като двубоят срещу Франция е от 16 часа утре, веднага след официалното откриване на първенството.

„Призовавам публиката да дойде и да подкрепи нашия отбор, защото това е важно за момчетата. Всичко с организацията е наред и с нетърпение очакваме старта на Европейското по футзал”, заяви изпълнителният директор на Спортната федерация на глухите Николай Бозев.

Източник: Ноември 2014. Красен Кралев ще открие европейското по футзал за глухи. Гонг. 18 Ноември 2014

http://gong.bg/

Leave a Reply

  • (will not be published)