„Коледа си ти!“ в домовете на стотици нуждаещи се семейства, възрастни и хора в неравностойно социално положение

Преди тихата и свята нощ джуджетата от Сдружение „България си ти!“ и доброволци ще посетят стотици нуждаещи се многодетни български семейства, възрастни и хора в неравностойно социално положение, за да ги зарадват с хранителни пакети, събрани в кампанията „Коледа си ти!“. Продуктите ще достигнат до хората благодарение на безвъзмездната подкрепа на множество доброволци; предоставените продукти от добри хора от цяла София, Българската хранителна банка, царевични пръчици „Зайо Байо“, бонбонена фабрика „Алпи“. Кампанията се реализира и с благословията на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан.

„Коледа си ти!“ се провежда за трета поредна година и още днес (23 декември) един от бусовете на Сдружението ще се отправи към Северозападна България. Първата ни „спирка“ са Берковица и Малорад, където ще бъдат раздадени първите хранителни пакети.  Сред първите нуждаещите, които ще зарадваме са многодетните български семейства, които сдружението подкрепя целогодишно в двете населени места, както и множество възрастни и хора в неравностойно положение.

На следващия ден в навечерието на Рождество Христово (24 декември) в Катедрален храм „Свети Димитър“ във Видин ще зарадваме нуждаещите се семейства и хора, изпаднали в беда. Като лично Негово Високопреосвещенство Видински Митрополит Дометиан ще благослови хората, до които ще достигне помощта. Това ще се случи в 10:30 ч., непосредствено след литургията в храма.

Другият маршрут на Сдружението е в региона на София, където в раздаването на продуктите ще се включи талантливият изпълнител и композитор Васко Иванов – Декстър, който е част от Гласовете на „България си ти!“.

В деня преди Бъдната вечер ще посетим и други населени места в цялата страна, за което ще Ви информираме своевременно.

Подпомаганите семейства и български граждани нямат какво да сложат на трапезата си и не могат да си позволят дори „лукса“ да се нахранят само с постни ястия. Пакетите включват основни хранителни продукти и лакомства за малчуганите. Надяваме се, чрез „Коледа си ти!“, да подпомогнем семействата и хората в нужда и въпреки несполуките в живота им да  посрещнат празниците с достойнство и радост.

Leave a Reply

  • (will not be published)