Гражданското движение „Бъдеще на глухите в България“ организира тридневен туристически събор във високопланинската местност Узана край Габрово

Гражданското движение „Бъдеще за глухите в България“ организира на 5, 6 и 7 септември във високопланинската местност Узана национален туристически събор. Проявата е по повод 80-годишнината от създаването на организираното движение на глухите в страната. Това съобщиха организаторите на движението.

Съборът ще бъде открит на 5 септември вечерта на импровизирана сцена в планината. В събота от 11 часа ще се състои дискусия с модератор Илияна Вълчева, чиято цел е участниците в събора да се запознаят с гражданските права и със задълженията на хората с увреден слух, както и с идеите и целите на гражданското движение. Организаторите съобщиха, че тяхната кауза на новосформирано движение е единството и толерантността в името на по-доброто бъдеще на хората с увреден слух, тяхната социална интеграция, личната им и професионална реализация в живота.
Същия ден от 20 часа ще има екобазар, на чиито щандове ще се предлагат изделия, изработени от туристите, участвали в похода „Излет сред природата“. Ще има и конкурс за туристическа екипировка.
Програмата на събора предвижда шоу-програма, разговори около лагерен огън и фойерверки.
Източник: Септември 2014. Гражданското движение „Бъдеще на глухите в България“ организира тридневен туристически събор във високопланинската местност Узана край Габрово. www.bta.bg. 03. Септември 2014.
Габрово, 3 септември /Жанет Михова, БТА/
http://www.bta.bg/

Leave a Reply

  • (will not be published)