Глухите отново на протест срещу шефа на съюза им

Протест глухите

Около 50 души протестират пред сградата на Съюза на глухите в България, предаде БГНЕС.

Хората реагират много остро на излизащите от сградата. Протестиращите обявиха, че протестът им е срещу ръководството на съюза в лицето на Васил Панев. По думите им той е абсолютно некомпетентен и не познава проблемите на хората с увреждания в България. Според тях е крайно време тази ситуация да се промени и съюзът да бъде оглавен от други хора.

Някои от протестиращите са тук от 7.30 часа сутринта, а други са пътували цяла нощ от други краища на страната, за да се включат в протеста. Въпреки наличието на голям брой служители на реда, обстановката е напълно спокойна.

В интернет се разпространява и петиция, подписите си под която са сложили вече 3142 души за реформа на Съюза на глухите в България (СГБ).

„Вие добре знаете, че глухите в България и Съюза на глухите (СГБ), водена от председателя Васил Панев и неговите чуващи от Управителния съвет не вършат никаква работа за глухите хора в България (а те са около 10 хиляди глухи и хора с увреден слух, а може да са повече) Известно е,че държавната администрация, знаят за пасивността и водената лоша социална политика на ръководството на СГБ. Не винаги медиите са в течение на успеха на глухите и не ги отразяват.

Да не говорим,че много хора не знаят адреса на СГБ и че те не са добре дошли там. Ние не сме доволни от професионалната работа на сегашния съюз, така че ние искаме реформа в СГБ. Искаме да се изхвърли Васил Панев (който е на трона в продължение на повече от 50 години) и неговото обкръжение, които не пускат властта. Това е време за промяна и позиция за общността на глухите в България!

Причина за промяна:

Старомодна работа на Съюза на глухите в България

Президентът Васил Панев пътува по целия свят и в Европа и не споделя опита в България. Пътуванията му на събранията на Европейския съюз на глухите и Световната федерация на глухите са за лична облага, отколкото за прилагане на сериозни реформи по отношение на глухите. Всеки месец пътува из страната на България като командировката е за сметка на съюза.Няма никаква информация за глухите чрез YouTube или Facebook и какво е направено, какво е ще се прави и т.н. … каквото да е било.На уебсайта на СГБ липсва всякаква информация

Васил Панев и неговата клика живеят в миналото и работят за личен интерес. Не работят за ефективен начин на живот, чрез социално подпомагане, за да имаме нови слухови комуникации,специални видеотелефони за връзка с лекари и други важни услуги в живота на глухите, часовник с вибрираща аларма , специални мобилни телефони и лаптопи и дори не плащат за преводачески услуги само някакви 50 лева, а в закона е написано до 80 лева. Защо не взимаме толкова не знаем, да не говорим за жесто-мимичен език е в пълен хаос, а са необходими и други неща. Това, че печели много пари по проекти, но тези проекти са обикновени и нямат нищо общо с нас. Не носят полза на обществото и предполагаме, че са по скоро за лично облагодетелстване.

Не искаме Панев повече като председател!“, се казва в текста на петицията.

www.pik.bg

Leave a Reply

  • (will not be published)