България остана на 10-о място на Европейското по футзал за глухи

Националният отбор на България по футзал за глухи приключи участието си на Европейското първенство , което се провежда в София. Водени от треньорите Борислав Фердинандов и Иван Стоилов футболисти загубиха от Хърватия с 2:6 в спора за 9-о-10-о място.

Въпреки огромното желание в целия отбор да спечели срещата, психологическото напрежение оказа влияние върху играчите и след 0:0 през първото полувреме в началото на второто допуснаха два бързи гола, което обърка тактическата им схема. Националите ни тръгнаха да търсят гол, но хърватите на контра атака им вкараха нови два и резултата стана 0:4.

Треньорите извадиха нашия вратар и заиграхме с петима полеви състезатели на терена. Това даде своя резултат и набързо Пламен Петков върна едно попадение. Последваха нови силни минути за България и нов гол дело на Румен Димитров. Контузията на капитана Пламен Симеонов през първото полувреме и липсата на равностойни играчи от резервната скамейка се оказа решаващо.

За разлика от Хърватия , които разполагаха с десет равностойни играчи и влизаха като смени , в нашия отбор имаше само шест човека на които можеше да се разчита. Умората и очакванията за изравняване доведе до грешки в защитата от които гостите се възползваха и успяха да вкарат нови два гола за крайното 2:6. Така България остана на 10-място на Европейското първенство в София.

„Това, че трябваше да играем поне на финал доведе до напрежение в нашите редици. Продължавам да смятам, че имаме добър отбор, но нямаме равностойни заместници на основните ни играчи и това е големия ни проблем. Още в първия мач с Франция, който завършихме наравно се видя. Съжалявам изключително много ,защото се бяхме подготвили на доста добро ниво, а сме на 10-то място. Да отминат емоциите и ще направим сериозен анализ на всеки изигран мач в Арена Армеец” , заяви единият от двамата ни треньори Борислав Фердинандов.

На шампионата България записа едно равенство, две загуби и три победи.

Утре от 16.00 часа ще бъде финала на Европейското по футзал за глухи между Русия и Украйна.

Източник: Неомври 2014. България остана на 10-о място на Европейското по футзал за глухи. www.gong.bg. 28. Ноември. 2014.

http://gong.bg/

Leave a Reply

  • (will not be published)