Активист за правата на хората с увреждания от САЩ посети ресурсен център София-град

На 16.02.2016 година в Ресурсен център – София-град се проведе официална среща с Амбър Смок – общностен организатор на хора със специални потребности от организацията Access Living, САЩ. Тя пристига в България като участник в програмата “Professional exchange fellowship program” на Държавния департамент на САЩ.

Амбър Смок е Член Комисията по въпросите на глухите и трудночуващите хора на щата Илинойс, съосновател на Feminist Response in Disability Activism (FRIDA), член на групата по правата на човека ADAPT. Известна е със застъпничеството си в социалните медии. Невена Христова – пом.директор по учебната дейност в Ресурсен център – София-град запозна американската гостенка с работата в Центъра и прилаганите методи за интегриране на децата и ученици със СОП в общността. Г-жа Смок прояви интерес към системата на работа в Ресурсен център и сподели, че е приятно изненадана от нарастващата подкрепа и разбиране към потребностите на децата и учениците със СОП. На срещата бяха обсъдени методите, добрите практики и предизвикателствата при подпомагането на децата и учениците със СОП от страна на специалистите на Центъра, като се обърна внимание и на важността за комуникацията между семействата и учителите. Ерготерапевтът Петър Лазаров представи европейски проект по общностно организиране, в който ще бъдат включени представители на Ресурсния център.

Източник: Февруари. АКТИВИСТ ЗА ПРАВАТА НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ ОТ САЩ ПОСЕТИ РЕСУРСЕН ЦЕНТЪР СОФИЯ-ГРАД 2016. 16 Февруари 2016.

http://rcsf.bg/

Leave a Reply

  • (will not be published)