Технологии

Latest
Most Viewed
Most Commented
WhatsApp – скоро ще предложи и видеоразговори

Популярният месинджър за мобилни устройства WhatsApp ще предложи в близките месеци възможност за видеоразговори. Първоначално тази функция ще бъде достъпна за потребителите на Android, а по-късно ще се появи за iOS, Windows Phone и вероятно за Blackberry. Наскоро Facebook, собственикът на WhatsApp, добави видеоразговори в своя Messenger, а това означава, че компанията вече има работеща …Read more »

Турски учени създават „Говорещи Ръце“ за глухите

Турски учен разработи чифт ръкавици за превод от Турски жестомиммичен език на говорим език. До сега прототипът може да конвертира 15 знаци в звуци. Има надежда, че ръкавиците ще имат капацитет да превеждат всичките близо 2000 думи в речника на турския жестомимичен език, както и на техните местни вариации. В крайна сметка, английския и други …Read more »

Как да спестите около 900 лв. на година от цигари, при това без да ограничавате пушенето

Ако сте пушач, знаете, че цигарите поскъпват непрекъснато. Някога цените им бяха под 2 лв. на кутия, докато сега струват поне 5 лв. Но и всеки, който пуши активно, знае много добре, че отказването на цигарите е трудно начинание. Как тогава да успеете да намалите наполовина разходите си, при това без да се налага да …Read more »