Технологии

Latest
Most Viewed
Most Commented
Откриха плaнета близнак на Земята а братовчеди-защо не !

Ню Йорк. Планета близнак на Земята, на която е възможно да съществуват условия за живот, откриха учени от НАСА, които работят с телескопа „Кеплер“. Планетата Кеплер-22b е най-сходната с нашата, която е откривана досега, предаде ИТАР-ТАСС. Тя се намира в „зоната на живота“ – на такова разстояние от своята звезда, на каквото може да има …Read more »

В Швейцария пускат първия в света автобус без шофьор

Първите в света автобуси без шофьори ще се появят по улиците на Швейцария през пролетта на 2016 г.. Засега модерните автобуси са само два и ще се използват с туристически цели. Те ще возят до 9 човека по улиците на курортното градче Сион в Югозападна Швейцария. Автобусите са създадени от компанията BestMile („Бестмайл“) и са …Read more »

iPhone 6 с рекордни продажби в първите дни на пазара

Повече от 10 милиона нови смартфона iPhone 6 и iPhone 6 Plus са продадени в първите три дни от пускането им на пазара. Новите модели смартфони са в продажба в САЩ, Австралия, Канада, Франция, Германия, Хонконг, Япония, Пуерто Рико, Сингапур и Великобритания. От 26 септември устройството ще се предлага в повече от 20 страни.