Технологии

Latest
Most Viewed
Most Commented
Емотикони – Обичам те

Apple пусна iOS 11.1, която идва с над 70 нови емотикона. Някои от новите емотикони включват вампир, таралеж, сендвич и русалка, а част от вече съществуващите са променени и с по-добър дизайн. Той също така включва нов емотикон – Обичам те в американския жестов език.

Робот избяга от лаборатория и предизвика улично задръстване

Уникална случка се разигра в Русия! Руски робот избяга от лаборатория в град Перм и предизвика улично задръстване, след като батериите му се изтощиха насред платното. Умната машина избягала от института „Промобот“, където обучават едноименните роботи как да се движат самостоятелно, по техен избор. Хуманоидът-беглец се възползвал от пропуска на един от инженерите, който забравил …Read more »

Норвегия забранява колите на дизел и бензин

Норвегия се превръща в първата държава в света, която ще забрани автомобилите с бензинови и дизелови двигатели – от 2025 г. в скандинавското кралство ще се продават само електрически коли. Същевременно властите предвиждат масово разширяване на алеите за велосипедисти и платната за публичния транспорт. Предстои „преходния план“, който обхваща периода 2018-2029 г., да получи официалното …Read more »