Технологии

Latest
Most Viewed
Most Commented
Робот избяга от лаборатория и предизвика улично задръстване

Уникална случка се разигра в Русия! Руски робот избяга от лаборатория в град Перм и предизвика улично задръстване, след като батериите му се изтощиха насред платното. Умната машина избягала от института „Промобот“, където обучават едноименните роботи как да се движат самостоятелно, по техен избор. Хуманоидът-беглец се възползвал от пропуска на един от инженерите, който забравил …Read more »

Норвегия забранява колите на дизел и бензин

Норвегия се превръща в първата държава в света, която ще забрани автомобилите с бензинови и дизелови двигатели – от 2025 г. в скандинавското кралство ще се продават само електрически коли. Същевременно властите предвиждат масово разширяване на алеите за велосипедисти и платната за публичния транспорт. Предстои „преходния план“, който обхваща периода 2018-2029 г., да получи официалното …Read more »

От Виена до Будапеща за 20 минути, възможно ли е?

Супербърз влак лети с 1300 км/ч, минава Виена-Будапеща за под 20 минути Супербърз влак, който се движи с близо 1300 км/час, ще свързва Братислава, Виена и Будапеща. Пътниците ще изминават 56-километровата отсечка от Виена до Братислава за по-малко от осем минути, а трасето от Братислава до Будапеща с дължина 160 километра, ще отнема 10 минути. …Read more »