Глухите

Latest
Most Viewed
Most Commented
„Фалшив преводач“ търси в качеството на работа

Скандалния преводач на жестомимичен език, който е работил в панихида бившия президент Нелсън Мандела, Тамасанка Янте, сега се опитва да се приземи на работа в действащ. Янте се заби в светлината на прожекторите, когато стана ясно, че той не е успял да преведе точно изказванията на няколко нашумели световни лидери, включително президента Джейкъб Зума, американски …Read more »

Предизвикателствата пред хората с увреден слух в България

Хората с увреден слух в България живеят тежко. Тук има изоставане с около 35 години. На първо място, проблемът е в обучението на слухоувредените деца. Те трябва да бъдат обучавани и на жестовия език, който е по-изразителен и като мимика, и като жестове. В България няма възход. Например, различни технологии, техники за писане като Word и …Read more »

Международната Седмица на Глухите – Трети ден

Трети ден Достъпност: Акцентира се върху това, че глухите хора имат нужда от достъп до публична информация и услуги чрез превод на езика на жестовете, поставяне на субтитри, и/или затворени надписи. Предоставянето и достъпа до езика на жестовете е ключов фактор за достъпа до публични услуги, като здравеопазване, услуги от службите по заетостта, службите за …Read more »