Latest
Most Viewed
Most Commented
Писмо на парламента – обяснение

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЧЕТИРЕДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ КЪМ КОМИСИЯ ПО ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО С НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И ЖАЛБИТЕ НА ГРАЖДАНИТЕ Уважаеми колеги, В последните месеци отново се активизира дискусията за статута на жестовия език в България и правата на глухите хора за пълноценен достъп до информация. Накратко, през годините са предприемани редица инициативи за официалното …Read more »

Вкараха в затвора индийски магарета

Осем магарета бяха вкарани в индийски затвор заради изяждането на редки растения. Инцидентът стана в северната част на Утар Прадеш и арестуваните животни прекараха в мястото за изтърпяване на наказание за четири дни. Полицията заяви, че няма нищо общо с магарешкия арест. Според силите на реда, отговорни за задържането на животните, е ръководството за затвора. …Read more »

Евакуират над 100 хиляди души на остров Бали

Властите евакуират остров Бали заради изригването на вулкана Агунг. В последните дни той хвърляше облаци пепел, но вече изригва и лава. Броят на хората, които трябва да бъдат евакуирани е около 100 хиляди души. 40 хиляди вече са изведени на безопасно разстояние. Вулканът се събуди миналия месец и оттогава изхвърля дим и пепел на над …Read more »